Favoritkakan (gultenfri)
Botten:
250 g mandelmassa
Fyllning:
125 g smör
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
250 g ljus choklad
(2 msk rom) <<< Hade inte jag i min version
Gör såhär:
1. Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten på en form med cirka 21 cm i diameter, med löstagbar kant. Tryck fast i botten, den behöver inte täcka kanterna.
2. Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret är nästintill smält. Låt koka upp och lyft av kastrullen.
3. Bryt ner chokladen i gräddblandningen och låt den smälta. Rör om så att det blir en jämn smet, tillsätt därefter rommen.
4. Häll smeten i formen och kyl i minst fyra timmar. <<< Min variant stod nog ett dygn.
Tadaaaaaa, smarrigt!

fröken u
Nam! Nu kan jag göra en repris på den. Hade glömt bort hur smarrig den var så tack för påminnelsen :)
Sandra svarar:
Aah, tänker nästan lite detsamma! :)
orre
Bah, 23 var det nog!
Och tack, nu vet jag vad jag ska göra när jag känner för att fira något :)

3